חברה בקפריסין (או חברה קפריסאית) פועלת כחברה חד-שכבתית עם הון מניות אחד. בעלי המניות אחראים לכל חובות החברה ללא כל הגבלה וללא כל זכויות ייצוג מיוחדות או זכויות קדימה בגין מניותיהם. חברה קפריסין יכולה להיווצר רק על ידי בעל מניות אחד, שיכול להיות ישות משפטית או יחיד.
יתרונות פתיחת חברה בקפריסין:
- כל החברות הקפריסאיות נדרשות לשלם מס חברות, הנמוך במידה ניכרת מאשר בכל שאר מדינות האיחוד האירופי.
- דיבידנדים, ריבית ותמלוגים אינם חייבים במס. זה כולל דיבידנדים שהתקבלו מחברות בנות.
- תעריפים מועדפים למס על מכירת מקרקעין.
- במקרים רבים, חברות פטורות ממס בולים.
איזה סוג של חברה אפשר לפתוח בקפריסין
כל אדם או ישות משפטית, ללא קשר ללאום, יכול לפתוח חברה משלהם בקפריסין. לרוב מדובר בחברות בערבון מוגבל, כלומר כל בעל מניות אחראי רק בהיקף השווי הריאלי של המניות שבבעלותו. אבל החקיקה הקפריסאית מספקת אפשרות לפתוח סוגים אחרים של ארגונים, כלומר:
- שותפויות, לרבות שותפויות מוגבלות.
- חברה בערבון מוגבל.
- חברת נאמנות.
- מוֹעֲדוֹן.
- ארגון ללא כוונת רווח.
תכונות פרוצדורליות
הדבר הראשון שתעמוד בפניו בתהליך פתיחת חברה בקפריסין הוא בחירת השם. לשם כך יש לשריין "שם" תאגידי מתאים ולקבל אישור מרשם החברות. ההליך די פשוט: עליך למלא בקשה רגילה ולשלוח אותה באופן אישי, בדואר או אלקטרוני. השלב הבא יהיה הכנת תזכיר ההתאגדות והתקנון. מסמכים אלו יכולים להיות מונפקים על ידי עורכי דין פרטיים וציבוריים כאחד. על עורך הדין, בין היתר, לחתום על הבקשה הרלוונטית. ראוי לציין כי בקפריסין אין תזכירי התאגדות קבועים מראש לסוגי פעילויות שונים. יש תבנית כללית שמתאימה לחלוטין לכל החברות.
מיסוי וביקורת של חברה בקפריסין
חברה בקפריסין חייבת להגיש מדי שנה:
- החזרי מס;
- דוחות כספיים המכילים חוות דעת של רואה חשבון מבקר בלתי תלוי;
- דוח כספי ביוונית;
- דוח שנתי המכיל מידע על בעלי מניות, מזכירים, דירקטורים.
מס הכנסה מנוכה מחברות תושבות מרווחים מכל פעילות מסחרית שהתקבלה, הן ממקורות בקפריסין והן מחוצה לה.
חברות שאינן תושבות חייבות במס הכנסה על הכנסה שמקורה בקפריסין. אבל חברות חוץ לא מתקבלות היטב בבנקים ואינן נהנות מהיתרונות של אמנות כפל מס.
לא חייב במס הכנסה: הכנסה מפעילות בניירות ערך, דיבידנדים וריבית מפעילויות שאינן הליבה.

חברה בקפריסין ובעלי מניות
גם בשלב ההקמה, אתה צריך להחליט על הדמויות הראשיות של החברה. אלה הם, קודם כל, בעלי המניות. הם הנהנים והבעלים של הנכס. לחברה בקפריסין חייב להיות בעל מניות אחד לפחות. לגבי הקרן המשותפת, החוקים הקפריסאים אינם קובעים דרישות מינימום לסכום זה, ולכן עדיף להשאיר כאן את פרטי העבודה ומיקוד הפרויקט.
האדם השני בחשיבותו הוא הבמאי. למעשה, הוא מוסמך לטפל בכל ענייניה השוטפים של החברה. כל אדם טבעי או משפטי, ללא קשר לאזרחות, יכול להיות דירקטור. יש לקבוע את כל זכויותיו וחובותיו באמנה. יש לו זכות חתימה ומורשה לבצע עסקאות שוטפות, לנהל חשבונות בנק ולפתור בעיות נוספות מטעם החברה.
בעלי מניות רשאים למנות דירקטור אחד או יותר. במקרה האחרון נוצר דירקטוריון. מינוי והדחה מתפקידו של כל אחד מהם נקבעים על ידי בעלי המניות בהצבעה ישירה.
תפקיד נדרש נוסף הוא המזכירה. הוא עוזר למנהל בפתרון בעיות עכשוויות. המזכיר הוא תפקיד שכיר, אין לו זכות חתימה. הנוכחות במדינת החברה של תפקיד זה נקבעת על ידי חקיקת האי. מומלץ למנות תושב קפריסין כמזכיר.
אישור ממחלקת הרישום
לאחר קבלת התזכיר והתקנון של החברה, יש לרשום את החברה במחלקת הרישום. כל המסמכים חייבים להיות מתורגמים לאנגלית ומאושרים באפוסטיל.
רישום ברשויות המס
השלב האחרון בפתיחת חברה בקפריסין הוא רישום ברשות המסים. בנוסף, על החברה להיות רשומה לתשלום מע"מ ודמי סוציאליים. ככלל, הליך רישום חברה הוא תהליך פשוט יחסית.